Meningsfuld investering

 

Meningsfuld investering

 Siden 2015 har Investering og Studiebolig A/S skaffet boliger til unge i de største studiebyer og skaffet deres ­aktionærer attraktive afkast. Konceptet er blevet populært, fordi investeringen er meningsfuld for både aktionærer og unge studerende.

 

”Det har vist sig at være en god investering, for vi har fået en god forrentning og dermed værdistigning på vores indskud,” fortæller Leif Winum, der er selvstændig konsulent og aktionær hos Investering og Studiebolig A/S.

Aktierne her giver et fornuftigt afkast, som er højere end obligationsrenten, der pt. er tæt på nul. Investeringen af for eksempel pensionsmidler er derfor attraktiv. Det er adgangen til studiebolig i landets fem største byer også.

”Vores datter skulle studere i København, hvor det er så godt som umuligt at få en studiebolig, og derfor var konceptet fra Investering og Studiebolig perfekt for os,” siger Leif Winum.

 

Velafbalanceret forretningsmodel

Konkret går konceptet ud på, at investorer køber en aktie hos Investering og Studiebolig A/S og dermed får adgang til en studiebolig i en af landets fem største studiebyer; København, Aarhus, Odense, Aalborg og Kolding. Minimumstegningen er 100 stk aktier, som ved den aktuelle tegningskurs koster 116.580 kr.

 

“Vores datter skulle studere i København, hvor det er så godt som umuligt at få en studiebolig, og derfor var konceptet fra ­Investering og Studiebolig perfekt for os”

 Leif Winum, der er selvstændig konsulent og aktionær hos Investering og Studiebolig A/S

 

”Vores aktionærer er primært forældre og bedsteforældre, der ønsker at sikre deres børn eller børnebørn en billig studiebolig uden besværet med et dyrt forældrekøb, men principielt kan alle investere,” forklarer Birgitte Wolmar, der er kommunikationsansvarlig hos Investering og Studiebolig A/S.

Selskabet har en professionel bestyrelse, med tidligere Børsen-redaktør Leif Beck Fallesen som formand og tidligere borgmester i Fredericia Uffe Steiner Jensen, som næstformand.

Organisationen holder sig slank for hele tiden at kunne optimere, og selskabet har opnået en bindende forhåndsbesked fra SKAT, så aktionærerne kan anvende pensionsmidler til investeringen. Det gør halvdelen af dem brug af.

”Vores mål er at balancere et attraktivt afkast til aktionærerne med gode boliger til studerende. Det er ønsket om at hjælpe dem, der har skabt fundamentet for selskabet,” siger Birgitte Wolmar.
Der er tænkt over de unge studerendes behov hele vejen igennem, og der er taget hensyn til, hvordan de lever.

 

Unge får adgang til studiebolig når deres forældre køber aktier i Investering og ­Studiebolig A/S.

 

 

 

 

 

”Unge i dag skifter ind imellem spor – vælger en ny studeretning eller tager et semester i udlandet. Derfor har vi gjort det nemt at flytte ind og ud,” fortæller Birgitte Wolmar.

Investering med hjerte og hjerne

Studieboligerne er lejligheder, hvor to til tre unge bor sammen. Huslejen spænder fra cirka 2.400 til 4.400 kroner inklusive varme, el, internet og adgang til vaskemaskine. Fælleskøkkenet er indrettet med alt, der er brug for, og på værelserne er der lamper og gardiner. Når de unge flytter igen, får de hele deres indskud igen, hvis de blot maler værelset og ikke har ødelagt noget.

”Min datter har været rigtig glad for løsningen. Hun bor sammen med to andre, men kan låse sin egen dør. Fordi der er tænkt på det hele, skal de unge principielt kun skal have seng og skrivebord med. Det er let at flytte ind, og hvis hun vil noget andet, kan hun nemt få en ny studiebolig,” siger Leif Winum.

For ham var det som for mange af selskabets øvrige aktionærer primært ønsket om en studiebolig, der afgjorde beslutning om investering. Og en god investering er det samtidig også, forklarer Leif Winum:

”Et godt afkast er naturligvis rart, og det tæller også på positivsiden, at der ikke er store omkostninger til direktør og løn, men at selskabet primært er sat i verden for at hjælpe de unge studerende”.

For Investering og Studiebolig A/S er det netop missionen, som kommunikationsansvarlig Birgitte Wolmar forklarer:

”I virkeligheden er ideen, at en større gruppe mennesker har købt en masse boliger og deles om både afkastet og boligerne. Det er positivt for alle parter”.

 

INVESTERING OG STUDIEBOLIG

Aktionærer bidrager med kapitalen til boliger mod et forventet afkast på 7,8% og sikkerhed for en studiebolig til deres børn i en af de 5 største studiebyer i Danmark.

 

Se mere på:
investeringogstudiebolig.dk

Eller hent prospekt:

Related Posts