Vi har samlet de oftest stillede spørgsmål herunder:

Aktiespørgsmål

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har midlerne til aktier lige nu?

Kontakt os for at høre nærmere om mulighederne for at låne til investeringen til en rente på ca. 3% – mindre end det forventede afkast på 7,8%.

Hvilke fordele får jeg som aktionær?

Udover fortrinsret til attraktive studieboliger får du som aktionær et løbende afkast på forventet 7,8% – hertil kommer eventuelle værdistigninger.

Hvad hvis boligerne stiger i værdi?

Hvis boligerne stiger i værdi, vil afkastet naturligt øges og omvendt ved værdifald.

Skal jeg selv stå for alt det praktiske?

Nej, alle lejligheder hos Investering og Studiebolig vil være istandsatte lejligheder med gode faciliteter. Vi foretager istandsættelse af lejlighederne efter køb og kan således tilbyde attraktive og indflytningsklare lejligheder, som er særdeles velegnet som studieboliger. Som udgangspunkt er der lampe og persienne i værelserne, så det er let at flytte ind og ud. I de fleste tilfælde får lejerne deres indskud igen, hvis de blot rengør og maler værelset. Gulvet skal være pænt eller skal der i værste fald foretages slibning.

Har jeg slet ingen administration?

Nej! Investering og Studiebolig varetager administration, drift og vedligeholdelse.

Hvordan skal jeg forstå min mulighed for lejlighed i flere byer?

Investering og Studiebolig køber lejligheder i flere af de større studiebyer i Danmark.

Vi lytter til aktionærerne og køber i henhold til aktionærernes ønsker.

I forhold til at have pengene på en konto til 0,25% i rente er fleksibiliteten selvfølgelig mindre – men afkastet er derimod større. Hvis lejlighederne falder i pris, så vil afkastet dog kunne blive negativt i en kort periode. Langsigtet er det vores klare forventning, at priserne vil stige ligesom de generelle prisstigninger i samfundet.

1,5% prisstigning fører til et samlet ekstra afkast på ca. 4,5% udover basis driftsafkastet på mindst 5,3%. Indtil videre har basis driftsafkastet været ca. 10%.

Hvordan sælger jeg mine aktier?

Det er lettere og billigere at sælge sine aktier i forhold til at skulle sælge en ejerlejlighed. At sælge en lejlighed kan tage nogen tid og handelsomkostningerne er typisk på mellem 50.000 og 100.000 kr.

Aktierne værdiansættes løbende baseret på uafhængige vurderinger af lejlighedernes værdi. Der fastsættes herefter en kurs, der kan handles til – enten via Investering & Studiebolig eller direkte mellem aktionærerne. Vi foretager kapitalforhøjelser 2 gange årligt, når der minimum er tegnet for 1 mio. kr. aktier. Aktierne kan i denne forbindelse sælges.

Investering & Studiebolig vil også løbende kunne tilbyde at tilbagekøbe selskabets aktier. I løbet af 2-3 år forventes Investering og Studiebolig at blive noteret på én af de mindre børser.

Lejeforholds-spørgsmål

Hvem kan leje studieboligerne?

Aktierne giver fortrinsret til at leje en lejlighed. Aktionærerne bestemmer selv, hvem der skal have gavn af denne fortrinsret. Er der ingen aktionærer, som ønsker at leje, vil udlejningen ske på det frie marked til offentligheden.

Skal man være under uddannelse, for at bo i lejlighederne?

Det er ikke et krav at man er under uddannelse. Konceptet er dog primært bygget på baggrund af grundlaget om, at hjælpe de unge til en lejlighed af overkommelig pris.

Bliver stuerne i plantegningerne lavet om til værelser?

I langt de fleste tilfælde er plantegningerne med stuer, lavet om til et ekstra værelse. Dette gør os i stand til at sætte huslejen så lavt i mange dyre områder som f.eks. i København. Mange af vores minikollegier er dog indrettet med fælleslokaler til fri afbenyttelse.

 

Adm. direktør Bjarke Wolmar, svarer på spørgsmål efter et informationsmøde: